Familie Bach – Rie Kimura & Pieter-Jan Belder

Cultuurhuis De Paulus, Oegstgeest
21/04/2024 om 16:00

Programma

J.S. Bach: Sonate I in b voor viool en klavecimbel BWV 1014
C.Ph.E. Bach: Württembergische Sonate 1 in a voor klavecimbel Wq. 49
J.S. Bach: Sonate IV in c voor viool en klavecimbel BWV 1017
C.Ph.E. Bach: Sonate in Bes voor viool en obligaat klavecimbel Wq 77
J.S. Bach: Sonate III in E voor viool en klavecimbel BWV 1016

Bij de opnames van de complete werken van Jacques Duphly in 2014 werkten Pieter-Jan Belder en Rie Kimura voor het eerst samen. Na een succesvolle tournee in Japan besloten zij hun samenwerking te bestendigen. Hun spel, gericht op de retorische eigenschappen in de muziek uit de 17e en de vroege 18e eeuw, wordt gekenmerkt door een grote vitaliteit en intensiteit. BBC Music Magazine over hun cd (Resonus Classics, 2017) met de complete werken voor klavier en viool van C.P.E. Bach: “Kimura ontlokt een lyrische flexibiliteit aan haar viool, waarbij haar welluidende toon wordt versterkt door een, hoewel spaarzaam toegepast, expressief vibrato. Ook Belder speelt met een spontaniteit en gevoel voor timing die de muziek laten ademen en met een milde efficiency wisselt hij zijn continuobegeleiding af met volledig uitgeschreven passages”.

Uitvoerenden

RIE KIMURA, barokviool & PIETER-JAN BELDER, clavecimbel

Scroll naar boven