Bach: Sonates voor klavecimbel en viool – Duo Belder Kimura

Delden Klassiek
24/04/2024 om 20:00

Programma

Vier van de zes Sonates voor klavecimbel en viool van Johann Sebastian Bach.

Rie Kimura – barokviool – en Pieter Jan Belder – klavecimbel en pianoforte – werkten voor het eerst in 2014 samen bij een opname van werken van Jacques Duphly (1715–1789). Leidde dit tot een succesvolle tournee door Japan, vervolgens besloten zij het duo Belder Kimura te vormen.

Zij onderzoeken het repertoire voor viool en toetseninstrumenten uit de achttiende en negentiende eeuw, waarbij zij zich toeleggen op de retorische natuur van de toonkunst uit dit tijdvak – van grote invloed op het oeuvre van Mozart en dat van Beethoven.

Uitvoerenden

RIE KIMURA, barokviool & PIETER-JAN BELDER, klavecimbel

Scroll naar boven